Coronavirus (COVID-19)

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Henriëtte
Berichten: 1922
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Za 25 Jul 2020, 11:42

De race om het coronvaccin, dit zijn de Europese koplopers;
AstraZeneca

Voorlopig is alleen van het vaccin uit Oxford zeker dat het in Europa beschikbaar komt, als de resultaten goed zijn. De onderzoekers van Oxford maken gebruik van een niet-replicerende vector: een onschuldig virus dat als vervoermiddel wordt gebruikt om een klein stukje genetische code voor een corona-eiwit in het lichaam te brengen, waarna het lichaam dit corona-eiwit zelf gaat aanmaken. Als het werkt kan het een sterke immuunreactie oproepen. De methode is nog experimenteel, al heeft het zich bewezen in een Ebola-vaccin.

AstraZeneca verwacht dat het vaccin een jaar zal beschermen. Het Oxford-vaccin lijkt vooralsnog niet het supervaccin te zijn dat het virus volledig opruimt. Na testen op apen bleek dat het virus wel in de neus aanwezig was, maar niet was doorgedrongen tot de longen. Volgens Van Els is het nog te vroeg om conclusies te trekken. "Het zou bijvoorbeeld best kunnen zijn dat het voor een deel van de bevolking een vaccin van de betere categorie is." De resultaten van de eerste studie op mensen worden maandag gepubliceerd.

Ondertussen is AstraZeneca in verschillende werelddelen al wel begonnen met de productie van het vaccin, voor het geval het goed blijkt te werken. Naast de Europese landen zijn er ook deals met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daar waar het geproduceerd wordt komt het ook op de markt.

https://nos.nl/artikel/2341046-de-race- ... opers.html

Henriëtte

Gebruikersavatar
VerlorengezondheidM
Berichten: 2179
Lid geworden op: Za 19 Sep 2015, 23:59
Locatie: Tilburg
Contact:

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor VerlorengezondheidM » Ma 27 Jul 2020, 12:37

RIVM-richtlijnen ouderenzorg hadden magere wetenschappelijke basis

Bron: YouTube, Nieuwsuur, kijk en luister meer
Lyme Test Negative?
It Still May Be Lyme Disease!

Na 19 jaar onbehandeld rondlopen met een klinisch ziektebeeld: Chronische Lyme, Q-koorts, Bartonella, Babesia, Anaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Rickettsia, Yersinia, Coxsackie A16+ B, HHV-6.

Henriëtte
Berichten: 1922
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Di 28 Jul 2020, 12:53

Coronavaccin van Johnson & Johnson getest in Nederland;
Het onderzoek in Nederland, dat vermoedelijk in september begint, zal deel uitmaken van een zogenoemde fase-2-studie, die ook in Spanje en Duitsland zal plaatsvinden. Dat onderzoek moet de beste dosering van het vaccin bepalen en nagaan of meerdere inentingen wenselijk zijn.

https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/ ... e=20200728

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1922
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Vr 07 Aug 2020, 21:47

Waarom huisartsen soms willen weten of iemand in het verleden corona had;
"Op dit moment is COVID-19, net zoals de ziekte van Pfeiffer of griep, wellicht de oorzaak van sommige langdurige klachten. Daarom wil je ook hierop kunnen testen, zeker als iemand symptomen heeft gehad die passen bij COVID-19 en diegene niet getest is op het moment dat de symptomen er waren."

Het RIVM stelt dat geen enkele antistoffentest 100 procent betrouwbaar is. Het is mogelijk dat iemand ten onrechte de uitslag krijgt dat hij antistoffen heeft aangemaakt, of juist ten onrechte de uitslag krijgt dat hij geen antistoffen heeft aangemaakt

https://www.nu.nl/uitleg-over-het-coron ... a-had.html

Henriëtte


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten